promenix
doppareda'n

00:33, julafton.
God jul på er.
Bara för att det är julafton o sådär så tyckte jag att det var
dags för en 'outfit-bild'. Detta var måndagens

21 December

Min syster är äntligen hemma från Paris och om 3 dagar är julafton här. Kanske borde börja med julklapparna...


December 17

I dag fick jag iPoden! Han är superfin, och just nu spelar han The Killers för mig.

I morgon börjar det efterlängtade, sjukt sköna jullovet för min del! Härligt att slippa stress och plugg för att bara vara och göra det man känner för. Woho!
 Alltså är det snart julafton... Och jag har inte köpt en enda klapp! Pengarna har bara gått till stuff till mig själv, såklart. I dag köpte jag tillexempel skorna, spetstights, och en kort kofta till klänningen som jag köpte igår. Självklart blev det en chai latte från Espresso House också, precis som igår.
  Skolan har varit seg denna vecka och i dag somnade jag på spanskalektionen. Blev ganska chockad av synen med ett klassrum fullt med elever då jag vaknade.

GratisMode.se

Sidan verkar vara ganska nice, alltså. :PDecember 15

Tjoho, dessa inhandlas troligen i morgon :) Finns på DinSko. Även en klänning jag lagt undan på JC kommer kanske i min ägo! Sedan är det bara spetsleggingsen som saknas till min avslutnings-/julaftons-/nyårsutsyrsel. 
 
Någon som vet vart en paljettväst finns att köpa?


I dag har jag förresten fått håret klippt!

Tolv nätter före jul

I värmen av levande ljus sittligger jag i sängen med datorn vilandes på benen framför mig. I vardagsrummet spelas julsånger på medelhög volym, och i köket är mat på gång. Utanför fönstret faller snön lätt, som om det vore någonting väldigt ömtåligt. Som om varje flinga av snö väntades av den redan snötäckta marken att få landa mjukt, och där vila. Den tidiga fredagsaftonen har redan börjat mörkna och lyses nu upp av juleljus i vart fönster och lyktstolparnas dova sken. Det är en vacker och rofyllande syn, tolv nätter före jul.

En promenad skulle vara fint, tänker jag. Så får det bli.

December 11

Hemma i dag i hopp om att kunna sova bort förkylningen och samla kraft.

På svenskalektionerna har vi jobbat med att skriva sånt som noveller och debattartiklar. I går lämnade jag in min krönika. Ämnet var frivilligt, och detta skrev jag om;Krönika
Av: Nadja Frominder
Lärare: Mrs Lindfors


Något jag märkt, som bekymrar mig, är hur mycket människor hela tiden verkar leta efter bekräftelse. Som när översminkade tonårstjejer lägger upp bilder de fotat på sig själva och sedan kommenterar de med självkränkande meningar som; "Vad ful jag är" eller "Tjockis". Detta är nog inte så att de själva riktigt tycker det som de skriver, utan vill att andra bekanta skall säga motsatsen. Om de nu skulle tycka att de var de fulaste som fanns, och att de är jättetjocka och äckliga, varför då lägga ut en bild så att alla andra får se det. Det handlar som sagt om bekräftelse.
Folk verkar också tro att ett liv helt utan besvär existerar. Att de kan få det de vill ha utan att slåss för det. Att förhållanden utan bråk finns. Och massor annat som skulle tillhöra kategorin Perfektion. Något sådant existerar dock inte, det är så bara. Sorg behövs för att lyckan ska kunna leva. Jobbigt gör det enkla enkelt.


Alla har vi detta behov. Vi vill alla se bra ut och bli respekterade. Dock ligger detta i olika grader hos varje individ, och en del har nog fått liksom en överdos. För att bli bekräftade vill de visa upp sig; synas och höras. Detta leder till att de försöker vara någon de inte är, blinda av tron av att det finns ett sätt som de måste vara.

 Jag har vänner som lever såhär. På en Community som heter Bilddagboken publicerar de bilder de fotat på sig själva.  Gärna uppifrån så att man ser ner i urringningen, och med någon posering de finner "gullig". De skriver under bilderna om hur de önskar att de inte var så "fula", att de vill vara lika söta och smala som sina bästa vänner (vilka är olika från dag till dag).
 Jag tror inte på att de egentligen tycker att de ser så hemska ut, utan att de bara vill höra om hur söta de är, - känna sig bekräftade.

Grunden till detta borde väl ligga i att de är osäkra och vet inte riktigt var de har sig själva. De sminkar sig för mycket, och liksom gömmer sig under det, för att de ännu inte vet vem de vill vara.
 Ofta försvinner de så i sin förvirrning i hur de inbillat sig i hur man ska och borde vara att de blir alldeles för självupptagna och gör saker de sedan ångrar. De hinner inte riktigt tänka efter på vilka handlingar som är bra, utan gör bara det första de kommer på och det deras kompisar påstår är rätt.  Detta leder till bråk och ytterligare bekymmer. De förlorar vänner vilket gör deras situation ännu värre. De börjar deppa, och får det svårt.

Jag önskar att alla insåg att livet är så mycket mer än detta resultatlösa sökande efter perfektion och tiggande om bekräftelse. Att vi visste hur att vara glad och nöjd för allt det vi faktiskt har.
 Jag tänker att kanske är lite av det vi inte letar efter precis vad vi behöver. Att det vi inte önskar är det vi borde ha. Att allting inte ska vara just så som man vill ha det, för det är ju då det går snett; då man försöker som mest. Det är när det är så bra man tröttnar. Då det bra blindas av de små misstag och fel som uppstår. Att vi måste våga ta chanser, även om risker kan finnas. Annars kommer vi att fastna någonstans, i någon dröm.
 Någonting dåligt leder alltid till något bra, och någonting bra leder alltid till någonting dåligt.
 Det är tur egentligen; att denna perfektion inte existerar; för det är ju bristerna hos en människa som gör den intressant.

 Jag menar nu inte att jag, som fjortonåring, är helt oskyldig till dessa beteenden och tankar. Men jag är i alla fall vetande om hur jag kan göra för att förhindra dem, så jag gör mitt bästa.Är inte helt nöjd med den dock... Men berätta gärna vad ni tyckte!

10th of December

Kvällens drog. Gillar jag den för att det är Paramore, eller för att den är med i Twilight? Eller bara för att den är så tung?
 Paramore har jag länge haft en stor kärlek till, och Twilight är den absolut bästa filmen jag någonsin sett. Samtidigt är tung musik en av de härligaste sakerna jag vet. Kanske är det just kombinationen av dessa tre som får mig att klicka på play igen så fort den är slut. Om och om och om igen.

I nästa vecka får jag min efterlängtade iPod Video 30gb.

9th of December

When you feel embarassed then I'll be your pride
When you need directions then I'll be the guide


Idag har jag, äntligen, fått mitt hår färgat! Once again. Ännu rödare denna gång. Tyvärr är jag kameralös för tillfället och kan därmed inte visa någon bild.


Helsingborg, åh underbara Helsingborg. Dit måste jag snart. Helst på lovet.

Btw, Death Cab For Cutie. Oslagbara.


thoughts

Jag tänker att kanske är lite av det man inte vill ha precis vad man behöver. Att det man inte letar efter är precis det man bör ha. Allting ska inte vara precis som man vill ha det, för det är då det går snett. Det är då man tröttnat, och då det bra blindas av misstagen, felen. 
 Något dåligt leder alltid till något bra. Något bra leder alltid till något dåligt.


Take a chance

8th of December


Underbar.

Snart får jag äntligen en iPod Classic.

Third of December

Där stod du, bara några meter ifrån mig, och jag kände hur min andning förändrades. Så där som den gör då du är i närheten. Förstummad med gråten smygandes stod jag där. Du såg mig inte ens, fastän jag var där med dem. Det var nog det som gjorde mest ont. Eller den där kramen de andra fick.


 Jag kan inte sluta.


nattetider

Okej, klockan visar nu 00:59, och ännu har jag inte lagt mig för att sova. Busigt.
 I stället konverserar jag på msn, lyssnar till musik och grubblar. Ingenting ovanligt.


This is your life
 Are you who you want to be?

Second of December

Tandställning i vår.


Klockan visar 23:28 och jag önskar att jag sov. Men så fin musik spelar i mina öron; Death Cab for Cutie - Brothers on a Hotel Bed. Jag myser med tanken på julen. Med tanken på att få pilla med flera julklappar; smycken; till lugn musik och levande ljus. Inte ens min smärtande nacke kan förstöra. Jag längtar till kärlek. Den kärlek jag hade i min hand, men förlorade fort. För fort. Jag vill ha den igen, för alltid denna gång.

Det är allt jag ber om.


Jag drömde så fint. Det var som förr; som jag önskar. Du berättade hur du tyckte om mig, igen.
I drömmen är det vi.

First of December

Alla skolans åttor på SF idag. Mysigt, och filmen var ok.
  Egentligen borde jag göra min no-läxa, men bara tanken på den ger mig huvudvärk.

I stället har jag i dag pillat med julklappar. Handmade, of course. I like it that way. En färdig nu!
Har även varit och lämnat tillbaka de skor jag igår köpte. De passade mig inte riktigt. Mormor var med mig, och barasådärheltplötsligt så betalade hon en jacka och ett linne åt mig! Snälligt värre, min mormor är bäst. En annan grund till min fakta är att hon kom med 7 påsar fyllda med lussekatter! Mummans...

Aja, min nacke gör hemskt ont. As usual... Och i morgon ska jag på besök hos tandläkarn. Eller specialistläkaren, tillome! Kanske får jag svar på frågan om jag behöver tandställning eller ej. Hoppsan.

Snart äre jul...


..

Jag är inte säker på vad jag vill. Jag vet knappt inte ens vad jag vill ha i julklapp, eller vad jag ska äta till frukost på mornarna. Men jag vet att jag vet en sak. En sak är jag helt säker på, och jag vill ha det mer än någonting annat. Jag vill ha det mer än nattsömn, mat och kläder. Mer än att smärtan i min rygg ska försvinna, och mer än att klara av proven i skolan. Jag är så säker på det att jag kan säga det högt. Skriva det på skolans väggar, och skrika det så att alla hör. Jag vet precis vad jag vill ha.
 Det är din; bara din och ingen annans; kärlek.

RSS 2.0